Duits Psychedelische therapie

Psychedelische therapie waarbij psychoactieve substanties worden gebruikt, zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze substanties kunnen helpen bij de behandeling van verschillende soorten psychische aandoeningen en problemen, van depressie en angststoornissen tot PTSD en verslavingen. Het in Nederland gebaseerde Triptherapie biedt psychedelische therapieën aan die onder andere een sessie met psilocybine, LSD of MDMA bevatten.

Een voordeel van Triptherapie is dat ze een Duitstalige psychologe, Nathalie, in dienst hebben. Dit is een belangrijk voordeel voor de vele Duitse klanten die Triptherapie bedient. Het is vanzelfsprekend dat psychische problemen complex en gevarieerd zijn en dat verschillende patiënten verschillende behoeften hebben als het gaat om therapie. Het is daarom belangrijk dat patiënten toegang hebben tot therapeuten in hun eigen taal, zodat ze gemakkelijker kunnen communiceren en zich op hun gemak voelen.

Aangezien de psilocybine therapie en MDMA therapie die Triptherapie aanbiedt gebruikmaken van psychotrope stoffen en de behandelingen gepaard gaan met intense en soms uitdagende ervaringen, kan het nog belangrijker zijn dat de patiënten in hun moedertaal kunnen praten en begrijpen wat er gebeurt tijdens de therapiesessies. Het is dan ook van groot belang dat patiënten in een taal kunnen communiceren waar ze goed in thuis zijn tijdens de therapie.

Nathalie Als tripitter

Nathalie is geboren en opgegroeid in Duitsland. Voor haar Bachelor Psychologie afgerond en Master in Positieve Psychologie is zijn naar Nederland verhuisd. Mijn liefde voor de cultuur, het land en de mensen heeft ertoe geleid dat Nathalie Nederlands heeft geleerd en is blijven wonen in Nederland. Dankzij het verhuizen en de studies kunnen psychedelische sessies met Nathalie worden gedaan in het Nederlands, Engels en Duits. Wil je meer weten over Nathalie en haar ervaring met psychedelica? Lees dan meer via de onderstaande knop.

Duitste tripsitter

Legale psychedelische sessies

In Duitsland is de wet zeer strikt als het gaat om de productie, verkoop en het gebruik van drugs. Zelfs voor medicinale doeleinden is het gebruik van psychedelische stoffen verboden in Duitsland. Dit betekent dat psychiaters en artsen er geen gebruik van mogen maken in hun behandelingen. In Nederland is deze vorm van therapie wel legaal, al wordt het nog niet erkend als medische behandeling.

Dit betekent echter niet dat er geen Duitse patiënten zijn die geïnteresseerd zijn in deze vorm van therapie. Het is weliswaar illegaal in Duitsland, maar veel Duitse patiënten reizen naar Nederland en huren hier een hotel of Airbnb om de psychedelische sessie daar te doen.

Hoewel het reizen naar Nederland voor een behandeling niet ideaal is, is het voor sommige patiënten de enige optie om deze vorm van therapie te krijgen. Sommige patiënten beschouwen de resultaten die worden geboekt in Nederland als levensveranderend, waardoor ze bereid zijn de extra moeite te doen om de sessies te kunnen laten plaatsvinden. Gelukkig woont Nathalie dichtbij de Duitse grens, wat het makkelijker voor Duitse klanten maakt. Sessies met Nathalie kunnen in Nederlands Limburg plaatsvinden.

Psychedelische sessie aanvragen

Er zijn verschillende psychedelica die elk hun eigen specifieke effecten hebben op het lichaam en de geest. Daardoor zijn er ook verschillende contra-indicaties per psychedelicum. Om te voorkomen dat mensen met bepaalde aandoeningen onbedoeld worden blootgesteld aan mogelijke risico’s, controleren we bij de aanmelding op contra-indicaties via een online intakeformulier. Op deze manier kunnen potentiële deelnemers worden geïdentificeerd die mogelijk niet geschikt zijn voor deelname.

Verschillende psychedelische sessies

Hoewel LSD, psilocybine en MDMA allemaal worden gebruikt bij therapeutische behandelingen, hebben ze elk unieke verschillen en overeenkomsten.

LSD en psilocybine worden gebruikt bij behandelingen voor angst en depressie. Bij LSD worden meestal kleinere doses gebruikt dan bij psilocybine, maar het effect kan vaak langer aanhouden. Beiden kunnen intense visuele en emotionele ervaringen teweegbrengen.

MDMA wordt vooral gebruikt bij therapie voor posttraumatische stressstoornis (PTSS) en kan helpen bij het verwerken van traumatische herinneringen. Het kan gevoelens van empathie en verbondenheid met anderen oproepen.