Psilocybine-therapie in Nederland

De huidige stand van zalen in het jaar 2023

Paddo’s of paddenstoelen die de psychoactieve stof psilocybine bevatten, werden in Nederland in 2008 illegaal verklaard vanwege de vermeende gezondheidsrisico’s en het misbruik ervan als recreatieve drug. Dit betekent dat het bezit, de verkoop en het kweken van paddo’s nu nog steeds strafbaar is.

Echter zijn er nog steeds mogelijkheden om psilocybine te gebruiken voor therapie, door middel van zogenaamde “magic truffels”. Deze truffels zijn een soort knol die ook psilocybine bevat en zijn niet geclassificeerd als illegale drugs. Dit maakt het mogelijk voor therapeuten om psilocybine therapie aan te bieden. De truffels kunnen worden gebruikt om te helpen bij psychische aandoeningen zoals depressie en posttraumatische stressstoornis. Er is nog steeds veel onderzoek gaande op dit gebied. Vooralsnog is psilocybine therapie middels de truffels nog steeds legaal.

Psilocybine Onderzoek in 2023

De afgelopen maanden zijn er verschillende wetenschappelijke onderzoeken afgerond naar psilocybine. Bij één van deze onderzoeken is een verband gevonden met verlaagde ontstekingswaarden en daarmee een vermindering van depressie. Een uitgebreid verslag en betekenis van deze bevinding is te vinden via de knop hieronder.

Er lopen verder nog meer onderzoeken die zich met name richten op depressie en angstklachten. Deze onderzoeken laten gemiddeld een succespercentage van circa 70% zien. Een opsomming van onderzoeken en nieuwe toekomstige onderzoeksgebieden is te vinden via de Triptherapie:

Psilocybine-sessie Ondergaan

In Nederland is het dus legaal om een psilocybine truffel sessie te ondergaan. Het is belangrijk om een partij te kiezen die ervaring heeft én waarbij je een vertrouwd gevoel hebt. Kies dus bij voorkeur een bedrijf die al minstens een paar jaar actief is en die je helpt met jouw voorbereiding en integratie van de truffel sessie. Zo is Triptherapie Nederland is een betrouwbare met ruim 5 jaar ervaring. Zij werken met zorgvuldig geselecteerde tripzitters en psychologen die in Nederland op huisbezoek komen. Bij Triptherapie.nl kun je rekenen op professionele begeleiding.