Welk middel voor psychedelica-geassisteerde psychotherapie?

Onderzoekers zijn volop bezig met het onderzoeken van verschillende psychedelische stoffen bij diverse aandoening. De meest geopperde combinaties zijn psilocybine bij depressie, MDMA bij PTSS en LSD bij verslaving. Toch zijn er ook goede resultaten als het gaat om psilocybine bij verslaving en PTSS. We geven hierbij de links om die berichten te kunnen nalezen:

Psilocybine en PTSS |Psilocybine en verslaving

MDMA therapie wordt ook steeds vaker genoemd voor het behandelen van traumatische ervaringen die kunnen leiden tot angsten en PTSS. Hoe MDMA behandelingen werken kan je lezen via deze link:

MDMA behandelingen

De structuur van Psychedelica-geassisteerde therapie

U kunt zich aanmelden via onze website. Indien u niet digitaal uw aanmelding wilt doen kunt u ook contact met ons opnemen. Op basis van uw gegevens krijgt u een advies. In sommige gevallen kunnen we een trip afraden of u advies geven om eerst werken aan voeding of andere zaken. Desondanks neemt u samen met ons het besluit om wel of niet een triptherapie sessie te doen en welk triplevel het beste bij uw doelen past.

Meer informatie over werking van de trip en triplevels.

Eventuele afwijzing

Omdat veiligheid voorop gaat kunnen wij u uitsluiten om bij ons een triptherapie sessie te doen. Dit kan te maken hebben met medische aandoeningen en/of medicijngebruik. In sommige gevallen kan er na verandering van dieet en medicatie alsnog een tripsessie plaatsvinden.

Voor de triptherapie sessie

Om u beter van dienst te zijn kunt u uw coach telefonisch of in persoon spreken. Zo kunnen we er zeker van zijn dat u zich op uw gemak voelt tijdens een tripsessie.

Na ons besluit om een tripsessie te gaan doen proberen we gezamenlijk een datum af te spreken. Het is raadzaam om een datum af te spreken met een vrije dag na de trip. Een trip kan namelijk veel indruk maken en energie kosten. Omdat het belangrijk is om voor u een prettige omgeving te hebben doen wij alle tripsessies bij de klant thuis of op loopafstand van uw adres in de natuur (als het weer dat toe laat). Zo hoeft u na een sessie ook niet meer deel te nemen aan het verkeer. Een andere optie is dat u zelf langskomt. Dit is altijd in combinatie met een overnachting in een verblijf. Bij een overnachting boeken we altijd een privé verblijf voor 2 personen waarbij u zelf kunt kiezen of u zelf iemand meeneemt.

U krijgt een advies om bepaalde voedingsmiddelen niet te eten gedurende 48 uur voor aanvang trip. Vier uur voor de trip kunt u het beste helemaal geen voeding eten om de werking van de trip te maximaliseren.

Tijdens de triptherapie sessie

Op de afgesproken datum en tijd zal uw tripcoach aanwezig zijn op de afgesproken locatie. U kunt alle vragen die op het laatste moment opkomen stellen aan onze tripcoach. De tripcoach zorgt voor de juiste dosering psilocybine behorende bij de afgesproken triplevel. Dit kan naar uw voorkeur een truffelthee zijn of als uw wilt kauwen mag dat ook. Voordat de trip echt in werking gaat hebben we ongeveer een half uur de tijd om de gestelde doelen door te nemen en u beter te leren kennen.

Na ongeveer een half uur begint de magie van deze sessie pas echt te werken. Onze tripcoach zorgt er voor dat er aandacht is voor de gestelde doelen en gaat met u mee op deze reis. Niet als stuurman, maar als een gever van opties. U bepaalt de richting, maar de coach zorgt er subtiel voor dat u de gestelde doelen in zicht houdt. Deze trip gaat u veel leren over uzelf en uw omgeving. In het geval dat u filosofisch wordt zal uw coach u ondersteunen. In het geval van een trip met hoger triplevel en langere duur zal er waarschijnlijk een periode voorkomen dat u volledig naar binnen keert. Dat is het moment om u dan zo veel mogelijk te laten zijn. Uw coach zal dan alleen als het nodig is u subtiel bij te sturen. Deze tijd zal uw coach alvast werken aan een plan voor na de trip.

Tegen het einde van de trip zal u langzamerhand weer landen in de realiteit. Wij kunnen dit proces indien gewenst versnellen met een tripstopper op basis van kruiden en zoetigheid die de tripcoach mee heeft. Tijdens het landen praten we nog even na over wat er is ervaren, wat het kan betekenen en hoe er mee omgegaan kan worden.

Na de psychedelische sessie

Na de tripsessie zullen wij u nog wat tips geven betreffende de voeding en bezigheden die dag en de dagen na de trip. Het is voor u verstandig om geen verplichtingen te hebben na de trip en de dag erna. Ook in de 2 weken na de trip behouden we af en toe contact waar nodig en doen we naar behoefte een nagesprek.

Aanmelding starten

U kunt u via de website aanmelden voor psychedelische therapie door een account aan te maken, een paar vragen te beantwoorden en een test in te vullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens proberen wij al een plan van aanpak te maken.

Maak hier een account aan