Psychedelische Therapie Nederland: Het originele bericht komt van de onderstaande link

RE: Mag ik tijdens de truffel ceremonie ook mijn vriendin erbij houden?


Geplaatst door: pop-IJmuiden
Geplaatst door: mputten
Geplaatst door: pop-IJmuiden

Mag ik tijdens de truffel ceremonie ook mijn vriendin erbij houden zonder dat ze mee doet met de ceremonie?

Bij groepssessies mogen alleen degenen erbij zijn die meedoen met de ceremonie inclusief de tripbegeleider(s). Dit omdat de therapeutische werking van psilocybine het beste tot zijn recht komt indien de aandacht niet te veel wordt afgeleid door externe factoren zoals extra personen.

Bij individuele truffel ceremonies is het uiteraard wel toegestaan om een extra persoon tijdens uw eigen ceremonie toe te laten. Maximaal 2 personen zou ook nog kunnen. Nogmaals moet ik dan wel zeggen dat externe afleiding door extra personen afbreuk doet aan de werking van de truffeltrip. Maak dus een overweging of het gevoel van “veiligheid” van een bekende in de buurt opweegt tegen de afname van de effectiviteit. Aan de andere kant. Je niet veilig voelen tijdens een truffelceremonie doet nog meer afbreuk aan de effectiviteit. Kies dus verstandig.

Lees hier meer over hoe wij truffelceremonies organiseren

Ok. Ik wil graag dat ze er dan bij is tijdens het begin en het einde. Dan kan ze tussendoor weg. Dat zou mij extra rust geven. Trouwens zou mijn vriendin het ook prettig vinden om te zien dat ik in goede handen ben.

Helemaal goed. Als dit de beste omstandigheden voor jou zijn dan ga ik daarin mee. Hoe prettiger jij je voelt des te beter het resultaat.