Truffelceremonie steeds bekender

Sinds eind 2021 is er dankzij de media en wetenschappelijk onderzoek steeds meer interesse in psychedelica zoals magische truffels. Sindsdien zijn er steeds meer aanbieders van de truffelceremonie. Tijdens een truffelceremonie worden er psychedelische truffels ingenomen samen met andere deelnemers. Deze unieke ervaring kan positieve veranderingen teweeg brengen. In dit artikel leggen we uit wat een truffelceremonie is en wat belangrijk is om te weten rondom deze psychedelische ervaring.

Wat zijn psilocybine truffels?

Psilocybine truffels zijn psychoactief en hallucinogeen omdat ze psilocybine en psilocine bevatten. Deze magische truffels zijn sclerotia (knolletjes) die worden gevormd uit mycelium (schimmeldraden). Dit mycelium verbindt verschillende planten en bomen met elkaar in een complex en interactief netwerk waar informatie en voedingsstoffen worden uitgewisseld. Het functioneren van dit netwerk heeft sommige mensen ertoe geleid om te overwegen dat de mycelium samenleving vergelijkbaar is met een formidabele, onzichtbare ondergrondse kracht, die de voedingsstoffen in de bodem naar de planten en bomen transporteert, en het zou deze ‘intelligente’ mycelium netwerken kunnen zijn die ons kunnen helpen om te groeien en ons immuunsysteem te versterken. Dit dieper begrip van het leven en de connectiviteit in de natuur symboliseert de unieke psychologische ervaring van het gebruik van de magische truffel, die nauw verbonden is met een diepere waardering en respect voor de aard van het leven op aarde.

Truffelceremonie psilocybine

Hoewel de bekende paddo (magic mushroom) dezelfde psychoactieve stoffen bevat als de magic truffels, is de paddo in Nederland illegaal en de magische truffels legaal. Om deze reden wordt er dan ook gewerkt met de truffels. De effecten van de truffels komt voornamelijk van psilocybine wat omgezet is in psilocine. Wil je meer weten over de technische kant? Gebruik dan de knop voor meer informatie.

De structuur van de ceremonie

Op de dag van de truffelceremonie hanteren we een bepaalde structuur die duidelijkheid schept en ook goed werkt voor de deelnemers. De opbouw van de ceremonie ziet er als volgt uit.

Aankomst

Bij de ceremonies hebben we een inlooptijd van circa 30 minuten. Zodra iedere deelnemer aanwezig is sluiten we de deuren en heeft iedereen inmiddels kennis kunnen maken met de ruimte.

Introductie

Voordat we daadwerkelijk beginnen met de daadwerkelijke truffelceremonie zullen we een introductieronde doen en uitleggen hoe de ceremonie werkt. We bespreken de persoonlijke doelen, geven tips en we kunnen indien nodig een meditatieoefening doen.

Inname truffels

We geven de eerste dosering truffels zodra iedereen er klaar voor is. De dosering is afgestemd op persoonlijke voorkeur en veiligheid. We zullen ook speciale muziek voor psychedelische ceremonies instarten. Voor diegenen die na inname nog dingen willen delen, is ruimte. Voor diegenen die meer op zichzelf zijn, kunnen ergens een plekje kiezen.

Tweede inname

Terwijl de truffels het sterkste werken, moedigen wij iedereen aan om naar binnen te keren. Deze belangrijke fase van introspectie duurt tussen de 2 en 4 uur en is afhankelijk van de dosering en de persoonlijke gevoeligheid. Tijdens deze introspectie zullen wij iedereen zoveel mogelijk met rust laten om de trip dieper te laten gaan.

Introspectie
Presenteer je inhoud in een aantrekkelijke cirkel lay-out item 5. Je kunt belangrijke informatie markeren met klik of hoveren effecten en de stijl aanpassen aan je voorkeur.
Coming down

Nadat de sterkste effecten van de truffels zijn uitgewerkt, komt er langzamerhand meer behoefte aan eten, drinken en contact. Voor diegenen die eerder behoefte hebben aan deze 'aardse' zaken zullen wij voorzien in de behoeft. Andere deelnemers geven wij nog even de tijd om te aarden.

Eten & integratie

Zodra iedereen weer zo goed als nuchter is zullen wij iedereen voorzien van voldoende gezonde en lekker eten. Voor personen die graag hun ervaring willen delen kunnen we een sharing circle organiseren. Na het vrijblijvend deelnemen hieraan gaan we ons opmaken voor de nacht, slaap, ontbijt, nagesprek en vertrek. Voor diegenen die zijn opgehaald is er een mogelijkheid om telefonisch nog na te bespreken.

Magic truffels en veiligheid

De psychoactieve stoffen in truffels, psilocybine en psilocine, zijn één van de veiligste stoffen die het bewustzijn beïnvloeden. Toch kunnen truffels in combinatie met bepaalde medicijnen of aandoeningen onveilig zijn. Bij zwangerschap wordt het gebruik van psychedelica sowieso al afgeraden. Het is dus belangrijk dat je wordt geholpen met het beoordelen of je veilig kunt deelnemen aan een truffelceremonie.

Veiligheidscontrole truffelceremonie

Laat je nu screenen op contra-indicaties zodat onveilige combinaties met medicatie of aandoeningen voorkomen kan worden. Tevens dient de screening als basis voor de persoonlijke adviezen ter voorbereiding van jouw truffelceremonie.

Start online intake

De voorbereiding op een truffelceremonie

Naast de screening is de voorbereiding op een truffelceremonie één van de belangrijkste factoren voor een goede truffelreis en vergroot het de kans op een goede vooruitgang. Een zorgvuldige voorbereiding zorgt er tevens voor dat je sommige doelen al kunt behalen voordat de truffeltrip is beginnen.

Op basis van de intake/screening geven wij onze klanten persoonlijke adviezen om de neurochemie te verbeteren. De reden waarom dit wordt gedaan is omdat er bij een onbalans in neurotransmitters er nadelige effecten kunnen ontstaan tijdens de truffelceremonie. Zo kan een gebrek aan GABA en een overmaat aan glutamine zorgen voor een angstige ervaring, een gebrek aan acetylcholine kan zorgen voor het vergeten van de truffelceremonie. Tevens is het ook zo dat bij een juiste balans de gemoedstoestand al beter is voor de truffelceremonie en dat maakt de ceremonie ook doeltreffender.

Andere belangrijke voorbereidingen op truffelceremonies zijn de informatieve voorbereidingen. Weten wat de ceremonie inhoud is daar een onderdeel van. Andere informatie zoals video’s, boeken of opdrachten die met jouw persoonlijke doelen te maken hebben kunnen tijdens de psychedelische trip tot leven komen, net zoals dromen vaak gebaseerd zijn op dingen die zijn gebeurd tijdens de dagen ervoor. Wij zorgen ervoor dat je goed voorbereid de truffels gaat gebruiken.

Wil jij een truffelceremonie bijwonen?

Volledige ontzorging, goed eten achteraf, overnachting een sterk gedoseerde truffelceremonie en zeer ervaren begeleiding. Wij bieden een all-in ervaring waarbij we de ruimte niet volproppen met deelnemers en we hebben cabines om jezelf terug te kunnen trekken. We hebben altijd één begeleider per drie personen en maximale aantal deelnemers bedraagt zes personen. Deze structuur is perfect voor een gevoel van verbondenheid, aandacht én privacy wanneer nodig.

De ruimte waarvan we gebruik maken is gelijkvloers, twee toiletten, een douche, slaapcabines en is tevens speciaal aangekleed voor psychedelische sessies en ceremonies. Gebruik de knop om de ruimte te bekijken en de beschikbaarheid van de truffelceremonies op deze locatie.

Meer informatie over truffelceremonies

Het is belangrijk dat je achter je eigen keuze staat om een truffelceremonie bij te wonen. Ook de begeleiding speelt een belangrijke rol, vooral als je het met therapeutische redenen wilt doen. Lees meer over de truffelceremonie en onze begeleiders om te kijken of we een match zijn. Denk je toch dat een individuele truffelsessie beter bij jou zal passen? Je kunt dan ook bij ons terecht!