Psychedelische Therapie Nederland: Truffel en paddo ceremonie aan huis tot in de puntjes verzorgd! Het originele bericht komt van de onderstaande link

Chronische ontstekingen


Chronische ontstekingen

Chronische ontstekingen behandelen voorkomt voor een groot gedeelte psychische klachten zoals depressie. Wij schreven al eens eerder dat sommige vormen van depressie een ontstekingsreactie is van het lichaam die het brein bereikt. Op het moment dat er in het lichaam ontstekingsreacties plaatsvinden zullen de bijproducten van de ontstekingsreacties het brein bereiken en daar verminderen ze werking van serotonine (minder stimulatie van de 5-HT2a receptor). Een verminderde werking en gehalte van serotonine zorgt voor depressiviteit waar doorgaans serotonine voor tevredenheid zorgt. Op deze manier probeert het lichaam het bewuste brein een signaal te geven dat diegene zich moet terug trekken uit die omgeving of situatie die ongezond is voor het individu. Sociale terugtrekking is tevens een natuurlijke beschermingsmechanisme voor het overleven van de soort in het geval dat depressie ontstaat door infectieziekte.

Oorzaken van ontstekingsreacties

In de huidige tijd kunnen we de meeste ontstekingsreacties herleiden naar slechte voeding (lichamelijke stress) en psychische stress. Dat zijn de twee belangrijkste oorzaken van ontstekingsreacties. Op de afbeelding hieronder ziet u nog meer factoren die stress en ontstekingsreacties uitlokken.

Waarom psychische stress ook lichamelijke stress is

Op het moment dat u angstige gedachten heeft zal het lichaam een stress reactie vertonen. Via hormonen zal ons brein de opdracht geven aan de bijnieren om onder andere cortisol te produceren. Cortisol wordt door het bloed en lymfesysteem afgeleverd aan elke cel in ons lichaam. Deze cellen komen dan in een staat van paraatheid waarbij energie beschikbaar hebben om te vechten of te vluchten belangrijker is dan de gezondheid van de cel. Cellen kunnen dan dus niet zorgen voor herstel, verouderen sneller of worden getroffen door een chronische ziekte. Een voorbeeld zijn de darmen. Zodra er veel cortisol in het bloed is zullen de poriën van de darmen wijder open gaan staan om alle mogelijke energie op te nemen vanuit de darminhoud. Dit alles voor de prioriteit om energie beschikbaar te hebben om te vluchten of te vechten heeft als nadeel dat ook stoffen, schimmels en bacteriën die ontstekingsreacties veroorzaken de darmwand kunnen passeren. Dit noemen we de leaky gut reactie en dit kan zorgen voor chronische ziekten bij langdurige stress.

Hoe wij kunnen helpen

Bij iedere klant bekijken we de situatie persoonlijk. We bekijken wat we kunnen doen op gebied van voeding, supplementen en beweging. Tevens kunnen we in overleg met u ook het meest krachtige middel tegen psychische stress inzetten, namelijk psychedelische therapie. Tijdens psychedelische therapie kunnen we doeltreffend werken aan angsten die zitten verstopt in het onderbewuste. Zie het als meditatie, EMDR of hypnotherapie maar dan duizenden malen sterker.

Anderen die u voorgingen

Wij hebben veel ervaring om stress, depressie en burn-out te bestrijden door onze holistische aanpak. Wij kijken naar elk facet van het lichaam om chronische ontstekingen te voorkomen voor een betere psychische toestand. Een aantal klanten is zijn zo behulpzaam geweest om de ervaring te delen.

Lees hier de recensies over triptherapie

Onze procedure

Doorgaans hanteren we met de meeste klanten een schema dat er als volgt uitziet:

  1. Aanmelding, neurotransmitter test en intake
  2. Advies over voeding beweging en supplementen op basis van punt 1
  3. Een periode van 2-3 weken voortgang bekijken van punt 2
  4. Een individuele psychedelische therapie* (Tenzij een groep extra nut of de voorkeur heeft)
  5. Nabespreking van de psychedelische therapie op dezelfde dag
  6. Na ongeveer 1-2 weken nogmaals een nabespreking

*Tijdens de psychedelische therapie maken we naast het gebruik van psilocybine ook gebruik van aromatherapie, kleurentherapie, zorgvuldig uitgekozen muziek, kruiden en stimulerende supplementen. Dit alles afgestemd op de klant en het doel.

U vindt hier onze prijzen voor psychedelische therapie

Contact

Wilt u eerst meer weten over wat we doen en wie we zijn? U kunt ons alles vragen. Dit kan via de onderstaande mogelijkheden. Kies zelf een medium uit waar u zich goed bij voelt.

Openbare vragen via forum: Klik hier
Telefoon en Whatsapp: +31640898455
Email: info@triptherapie.nl
Contactformulier: Klik hier
Facebook: Klik hier
Twitter: Klik hier