Beter een een bad trip voorkomen dan genezen?

De meningen zijn verdeeld als het over deze kop gaat. Van een bad trip wordt soms nog wel meer geleerd dan een mooie rustige trip. Toch is het beter om bepaalde bad trips te voorkomen omdat je de trip doet om er beter van te worden in plaats van bijvoorbeeld angstiger.

Een bad trip is volgens ons niet en psychedelische sessie die in het begin even ongemakkelijk of angstig kan zijn en die daarna waardevolle informatie en inzichten op kan leveren.

Lees ook hoe bad trips positief kunnen zijn

Welke factoren spelen een rol bij een bad trip?

Er zijn verschillende factoren die er voor zorgen dat een trip een bad trip kan worden en deze factoren hebben vaak te maken met de intentie, verwachting en locatie (set en setting). Tevens zijn er bepaalde psychische aandoeningen die de kans op een bad trip aanzienlijk verhogen en daarmee de aandoening kan verergeren. Personen met de volgende aandoeningen kunnen beter geen psychedelica gebruiken.

  • Borderline
  • Psychosegevoeligheid
  • Schizofrenie
  • Zware angststoornissen

De volgende omstandigheden en oplossingen kunnen bad trips uitlokken en verhelpen.

TriggerOplossing
Personen in je omgevingVertrouwde of professionele tripsitter
MuziekPositievere muziek of muziek uitzetten
Bang voor de eeuwige tripDe wetenschap dat er een leven na de trip is
De eigen angsten zienWeten dat het slechts informatie is
Te intense hallucinatiesMeer licht in de kamer en dextrose innemen
HyperventilatieIemand die ademritme aangeeft
Te veel glutamaat in het breinGABA vooraf de trip verhogen

De kans op een goede trip verhogen

Bad trips komen bijna nooit voor indien er goede begeleiding aanwezig is. De aanwezigheid van een professionele tripsitter is vaak al reden genoeg om rustig, kalm en vol vertrouwen de sessie in te gaan. Tevens kan een goede voorbereiding de psychedelische sessie veel goed doen. Een onderzoek toonde reeds aan dat verhoogd glutamaat in de hippocampus een indicator voor een bad trip zou kunnen zijn. Door vooraf een neurotransmitter test te doen en op basis daarvan de neurochemie in balans te krijgen verhoogd de kans op een goede trip aanzienlijk.

Wil jij een goede trip?

Middels een intake en vragenlijst bekijken we via supplementen en voeding jouw neurochemie optimaal kunnen krijgen voor een positieve trip. Tevens kunnen we je ook tips geven om bepaalde boeken te lezen of video’s te bekijken waarbij we de mindset alvast voorbereiden op een psychedelische sessie in je juiste setting.

Start de intake