Triptherapie: Dankbaarheid als medicijn tegen depressie, burn-out, trauma en verslavingen

De perceptie van de realiteit

Alle mensen bekijken de wereld op hun eigen manier. We zijn genetisch voorgeprogrammeerd om elektromagnetische golven om te zetten met onze zintuigen naar voor ons begrijpelijke informatie. We gebruiken daarbij slechts een klein gedeelte van het spectrum en we missen per definitie al meer dan dat er is. Hoe ouder we worden des te meer we de nieuwe data vergelijken met de data die we al in onze brein hebben. Hierdoor komt het dat volwassenen vaak de dingen gaan zien zoals het brein het al kent, waardoor we nog selectiever worden met de dingen die we ervaren. Als u bijvoorbeeld een auto koopt van een bepaald merk en model dan zou u deze steeds vaker herkennen. Dit komt omdat de dingen die we aandacht geven zullen gaan groeien in onze perceptie van de werkelijkheid. Zo creëren onze omstandigheden onze beperkte werkelijkheid. Mooie voorbeelden van illusies door verwachtingen door conditionering zijn te zien in deze video’s.

Auditieve illusies

Visuele illusies

Negativiteit creëert negatieve bevestiging

Personen die denken dat de wereld een slechte plek is zijn onderbewust op zoek naar slechte dingen in de wereld. Dit komt omdat het brein getraind is om uit willekeurige informatie, wat het universum is, precies die puntjes met elkaar verbindt die iets slechts betekenen. Zo is iemand die bang is voor slangen constant bezig om de vorm van een slang te herkennen in random dingen. Zo trainen we ons brein om nog meer te doen wat het al deed.

Positiviteit verandert het bewustzijn en de werkelijkheid

Positieve gedachten veranderen onze werkelijkheid. Een goede start van positiviteit is dankbaarheid. Om af en toe stil te staan bij de dingen waarvoor je dankbaar bent verandert de perceptie van de werkelijkheid. Het brein wordt dan zodanig getraind om steeds beter de goede dingen in het leven te herkennen. Dankbaarheid kan dus een start zijn om depressie en angst gerelateerde klachten te verminderen omdat de focus ligt op het positieve. Dit werkt goed omdat de wereld is wat je denkt wat het is. Positiviteit trekt positiviteit en andere mensen aan waardoor eenzaamheid minder wordt. Zie ook deze video:

Psychedelica voor een andere kijk op de realiteit

Psilocybine in hogere doseringen staat er om bekend om de perceptie van de realiteit te veranderen. De reden waarom psilocybine daar zo goed in is komt door de hallucinogene eigenschappen, terwijl psilocybine ook een gevoel van tevredenheid, verbondenheid en dankbaarheid kan geven. Tijdens de psychedelische staat wordt door vele mensen ingezien dat de conditionering die ons negatief beïnvloed helemaal niet nodig is en dat het ook anders kan. We bekijken onszelf van een afstandje en we kunnen met alle informatie anders gaan denken.

Welke rode pil?

Nog meer effecten van psilocybine

De som der delen…

Bij triptherapie maken we gebruik van psilocybine sessies in de vorm van een truffel ceremonie. We combineren de truffel ceremonie met nog meer dingen die positieve gedachten kunnen veroorzaken. Het begint met voeding en supplementen. Alles wat we in het lichaam stoppen heeft ook een effect op de psyche. Hetzelfde geldt voor beweging, zonlicht en sociale activiteit. Als je alles tegelijk aanpakt is het positieve effect groter dan dat je bijvoorbeeld alleen gesprekstherapie ondergaat. De psilocybine sessies in de vorm van een truffel ceremonie zijn er in verschillende sterktes.

Truffel ceremonieTrip levelTijdsduur (h)Geschiktheid
Low dose1-22-3Beginner
Medium dose3-43-5Beginner
High dose4-54-6Ervaring psychedelica
Heroic dose55-8Meer ervaren

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie tegen depressie, angst, stress, burn-out en PTSS: Dankbaarheid als medicijn tegen depressie, burn-out, trauma en verslavingen

Lees hier meer over onze psychedelische therapie in combinatie met een behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

Andere namen voor psychedelische therapie: Ayahuasca, MDMA therapie, Truffel ceremonie, paddo ceremonie, psilocybine ceremonie.