Psychedelische Therapie Nederland: Truffel en paddo ceremonie aan huis tot in de puntjes verzorgd! Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie: Psychedelica gebruiken tijdens therapie


Psychedelica gebruiken tijdens therapie

Wij gebruiken psychedelica tijdens een psychedelische therapeutische sessie. Deze vorm van therapie heeft de beste uitwerking van alle vormen van therapieën die we tot nu toe gezien hebben. Bij deze eerst de uitleg hoe psychedelica werken.

Psychedelica

Psychedelica zijn een classificatie van op planten gebaseerde en synthetische stoffen die bekend staan ​​om het produceren van een ongewone staat van bewustzijn die zo krachtig en uniek is dat ze het vaakst worden vergeleken met bijna doodervaringen of staat van religieuze extase. Wanneer iemand de term ‘psychedelisch’ hoort, wordt het vaak geassocieerd met hippies en de sociale bewegingen van de jaren zestig, maar buiten de oppervlakkige associaties en stigma’s ligt er een rijk verhaal over oude menselijke geschiedenis, wetenschappelijke ontdekking en medicinale behandeling.

Verschillende psychedelica

De groep stoffen die valt onder de categorie “psychedelica” omvat zowel planten als synthetische drugs zoals cannabis, MDMA, LSD, psilocybine-paddenstoelen, ayahuasca, DMT en ibogaïne. Sommige hiervan, zoals cannabis, ibogaïne en psilocybine-paddenstoelen, komen van nature voor in de plantenwereld en kunnen worden ingenomen of gerookt om psychedelische effecten te veroorzaken. Anderen zoals ayahuasca worden gemaakt door twee verschillende planten te combineren en ze op een specifieke manier voor te bereiden die visionaire effecten produceren. Buiten de plantenwereld zijn door de mens synthetisch gemaakte verbindingen zoals LSD en MDMA die niet in de natuur voorkomen.

Hoe werken psychedelica?

Wat doen psychedelica eigenlijk in onze hersenen? Met zo’n uiteenlopende reeks bronnen is het moeilijk om een ​​verbindende factor te zien, maar er zijn veel overeenkomsten in hoe deze stoffen reageren op onze hersenchemie. De actieve chemische stof in psychedelische stoffen bindt zich aan dezelfde receptor in je hersenen als de neurotransmitter serotonine, die verantwoordelijk is voor het doorgeven van informatie aan verschillende delen van de hersenen en die nauw verbonden is met gemoedstoestand, seksuele begeerte, eetlust, slaap en geheugen. Hoewel er nog steeds enig mysterie is over hoe ze precies in je hersenen werken, is aangetoond dat psychedelica zowel de neuronale activiteit in hersenregio’s als de prefrontale cortex verhogen en verlagen. De heersende hypothese is dat de effecten van psychedelica het gevolg zijn van toegenomen hersenactiviteit, maar ander onderzoek suggereert dat verbindingen zoals psilocybine kunnen werken door de hersengebieden die werken als filter te reguleren en te beperken. Dit zal ons in staat brengen om tijdelijk de barrières te doorbreken die ons beperken in een normale toestand.

Psychedelica en het verleden

Psychedelica hebben altijd al een centrale rol gespeeld in tal van culturen over de hele wereld dankzij hun vermogen transformerende ervaringen en openbaringen te katalyseren bij degenen die ze gebruiken. In de oude Zoroastrische en hindoeïstische culturen speelde de psychedelische substantie die bekendstaat als soma, een centrale rol in hun religie. In het oude Griekenland, aan het begin van de westerse beschaving, was hun heilig jaarritueel bekend als de Eleusinian Mysteries met een brouwsel dat bekend staat als Kykeon, waarvan veel geleerden geloven dat het een psychedelische drank was. Andere culturen zoals de oude Egyptenaren en talloze inheemse stammen gebruikten ook psychedelica en waardeerden deze enorm. Veel van deze inheemse stammen zijn er nog steeds en gebruiken psychedelica als een sleutelcomponent in hun religie en spiritualiteit.

Waarom we nu psychedelica kunnen gebruiken

Vandaag, nu de beperkingen en stigma’s rond psychedelica beginnen af ​​te nemen, is er een breed scala aan opwindend nieuw onderzoek en nieuwe toepassingen voor deze transformerende stoffen. Organisaties zoals de Multidisciplinaire Vereniging voor Psychedelische Studies (MAPS), het Heffter Instituut en anderen hebben wetenschappelijke studies naar de therapeutische waarde van psychedelica voor het behandelen van aandoeningen zoals PTSS, drugsmisbruik, angst voor het levenseinde, sociale angst, obsessieve dwangstoornis en depressie. Psychedelica zijn bijzonder geschikt om deze psychologische aandoeningen te behandelen vanwege hun vermogen om een ​​persoon een ongeëvenaarde staat van openheid en zelfreflectie te brengen die buiten hun normale dagelijkse ego-bewustzijn ligt. In deze onthullende staat kunnen mensen dingen over zichzelf zien, zoals chronisch gedrag, trauma’s uit het verleden, verslavingen en oordelen die normaal gesproken werken onder de radar van het ontwakende bewustzijn. Na een dergelijke onthullende ervaring, zijn mensen vaak gemachtigd om fundamentele veranderingen aan te brengen in hoe ze leven en hoe ze zichzelf en de wereld zien. Gebruikmakend van de kracht van deze ‘piekervaring’ die psychedelica bieden, is de essentie van wat hen zo uniek en effectief maakt. Psychedelische therapie omvat vaak niet alleen het nemen van een psychedelische substantie, maar dit ook te doen met een getrainde “tripcoach” die een persoon kan helpen zich te openen en zijn / haar ervaring in een ondersteunende omgeving te ervaren. Dit geldt niet alleen voor klinische psychedelische behandelingen, maar ook voor het rijk van psycho-spirituele therapie die je zou aantreffen in inheemse psychedelische ceremonies of plaatsen zoals ayahuasca retraite centra waar getrainde sjamanen mensen begeleiden door hun ervaring en hen gefundeerd en ondersteund houden . Psychedelica bieden op zichzelf geen genezing, maar creëren een visionaire ervaring die mensen kunnen gebruiken om zichzelf te genezen. Omdat ze zo ongelooflijk krachtig zijn, zijn zowel psychotherapeuten als sjamanen het erover eens dat ze zelden of nooit alleen moeten worden gebruikt.

De beste tripcoach

U kunt bij ons rekenen op de beste tripcoach voor uw situatie. Iedereen is anders en iedereen heeft een ander plan nodig. Wij kunnen u van dienst zijn.

Wij geloven erin dat een gezond lichaam zorgt voor een gezonde basis om ook psychisch gezond te zijn. Wij doen er dan ook alles aan om onze klanten te adviseren betreffende voeding, beweging en supplementen. Doorgaans hanteren we met de meeste klanten een schema die er als volgt uitziet:

  1. Aanmelding, neurotransmitter test en intake
  2. Advies over voeding beweging en supplementen op basis van punt 1
  3. Een periode van 2-3 weken voortgang bekijken van punt 2
  4. Een individuele psychedelische therapie sessie (Tenzij een groep extra nut of de voorkeur heeft)
  5. Nabespreking van de paddotherapie op dezelfde dag
  6. Na ongeveer 1-2 weken nogmaals een nabespreking

Meer informatie over psychedelische therapie

Contactgegevens

Wilt u eerst meer weten over wat we doen en wie we zijn? U kunt ons de oren van ons hoofd vragen. Dit kan via de onderstaande mogelijkheden. Kies zelf een medium uit waar u zich goed bij voelt.

Openbare vragen via forum: Klik hier
Telefoon en Whatsapp: +31640898455
Email: info@triptherapie.nl
Contactformulier: Klik hier
Facebook: Klik hier
Twitter: Klik hier