Triptherapie: De helende effecten van (magische) paddenstoelen

Psilocybine houdende paddenstoelen (paddo’s)

Bij triptherapie promoten we we helende eigenschappen van paddo’s, de psilocybine houdende varianten van de paddenstoelen. De helende eigenschappen van deze psychedelica combineren we gezonde leefstijl-adviezen voor ongekende goede resultaten. Vanuit deze visie willen we nogmaals betogen dat het niet alleen de psychedelische effecten van psychedelische paddenstoelen ons kunnen helpen, maar ook de geneeskrachtige eetbare paddenstoelen kunnen ons goed van dienst zijn.

Video over paddenstoelen

De onderstaan video is het verhaal wat we al jaren proberen te vertellen aan de hele wereld. Het is mooi om te zien dat deze informatie steeds meer wordt gedeeld op bijvoorbeeld YouTube. De onderstaande video is een hele mooie en zeer complete collectie van wat niet-eetbare, eetbare en psychedelische paddenstoelen voor ons betekenen.

Hoe kunnen paddenstoelen jou helpen?

Kamp jij met je psychische gezondheid? Paddenstoelen kunnen je helpen het brein beter te laten verbinden waardoor de staat van de psyche verbetert. Dit kunnen we doen met paddenstoelen waarvan je wel of niet gaat hallucineren. Hierbij een klein overzicht van verschillende geneeskrachtige paddenstoelen.

SoortWerking
ReishiOntstekingsremmer dus beter immuunsysteem, minder depressie
Lion’s ManeMeer Nerve Grow Factor tegen Alzheimer en MS (neurodegeneratie)
Turkey tailBeter immuunsysteem tegen met name kanker
ShittakeActiveert immuunsysteem tegen virussen via AHCC
ChagaBeter immuunsysteem
He Shou WuVia Superoxidedismutase bescherming tegen DNA veroudering
PsilocybeHallucinaties en BDNF voor inzichten en verbindingen in het brein
Geneeskrachtige paddenstoelen

Buiten deze lijst om zijn er nog veel meer paddenstoelen die het immuunsysteem activeren. Een beter immuunsysteem betekent lagere ontstekingswaarden in het lichaam en dus ook minder ontstekingsproducten die depressies uitlokken op een biochemische manier.

De psychedelische paddenstoelen van de soort Psilocybe

Voor de psychedelische sessies gebruiken wij soorten die behoort tot Psilocybe groep. Bij een wat hogere dosering van deze varianten onstaan er hallucinaties, visioenen, inzichten, nieuwe hersenverbindingen en andere veranderingen. Hoe de psilocybine, wat wordt omgezet in de werkzame stof psilocine, precies werkt is nog niet helemaal duidelijk. Wel hebben we een aantal mechanismen beschreven. Meer informatie is te vinden via de volgende links.

Wat is hallucineren?

De positieve effecten van psilocybine

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie tegen depressie, angst, stress, burn-out en PTSS: De helende effecten van (magische) paddenstoelen

Lees hier meer over onze psychedelische therapie in combinatie met een behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

Andere namen voor psychedelische therapie: Ayahuasca, MDMA therapie, Truffel ceremonie, paddo ceremonie, psilocybine ceremonie.