Triptherapie: Is LSD geschikt voor psychedelische therapie of micro dosering?

De werking van LSD

De werking van LSD lijkt voor de perceptie van degene die het inneemt heel erg op de werking van andere psychedelica zoals paddo’s, DMT, ayahuasca etc. De geestverruimende effecten zijn voor het grootste gedeelte toe te schrijven aan de stimulatie van de 5HT2a receptoren in het brein (frontale hersenkwab), die in feite door alle psychedelica wordt gestimuleerd.

De 5HT2a receptoren zijn de rode rondjes

Om de werking van LSD beter te begrijpen kunt u deze YouTube video bekijken.

LSD werkt krachtiger dan andere psychedelica

LSD kan zichzelf veel beter binden aan de 5HT2a receptoren dan alle andere bekende psychedelica. Het lijkt erop alsof LSD zich vastplakt en vastschroeft aan de receptor waardoor een LSD trip vaak ook heel lang duurt. Een LSD trip kan tussen de 8 en 24 uur duren, terwijl andere psychedelica zoals paddo’s een trip genereren van tussen de 3 en 5 uur.

De nadelen van LSD

De potentie van LSD is ook meteen het grootste nadeel. Het lijkt erop dat van alle psychedelica LSD de hoogste kans geeft op psychoses. Naar mijn idee is dit voornamelijk omdat de trip zo lang kan duren dat uiteindelijk de scheidingslijn tussen wat echt en “nep” begint te vervagen. Wat is dan nog een illusie en welke illusie is een illusie in een illusie? Een ander kan zich gaan beseffen tijdens een trip dat het leven wat we kennen waarschijnlijk ook een hallucinatie is. Uiteindelijk is de wereld die we zien een representatie van wat we geloven te zien.

Andere nadelen kunnen zijn:

 • De trip pakt heftiger uit, dan je van te voren bedacht had.
 • Badtrip (angst, paniek, onrust).
 • Psychiatrische ziektes (depressie, psychose) kunnen verergeren, of langer duren.
 • Verwonding door je in een gevaarlijke, of onhandige, situatie te begeven.
 • Bij mensen met een psychiatrische ziekte zoals bijvoorbeeld een depressie of psychose verhevigt LSD de aandoening.
 • Sluimerende depressies en psychosen kunnen naar boven komen en langdurig narigheid veroorzaken. Medische behandeling is dan nodig.
 • Als je een ziekte hebt en / of medicijnen gebruikt, is gebruik van LSD af te raden. Het kan gevaarlijke of zeer onaangename gevolgen hebben. Sommige typen antidepressieve medicijnen (tri-cyclische) leiden tot een LSD-overdosering.
 • Er zijn meldingen van gebruikers die langdurig last houden van afwijkingen bij het zien (HPPD). Zij zien zeer storende afwijkingen in kleur, vorm, beweging, contrast enzovoort.

IS LSD geschikt om mee te micro doseren?

Wegens de lange werking van LSD is micro doseren zeker goed mogelijk. De dosering precies uitmeten is lastig omdat LSD zo krachtig is. Het gaat namelijk om microgrammen LSD. Dat is een factor 1000 minder dan milligrammen. Een ander puntje van aandacht is slaap. Slaap je minder makkelijk in, dan is LSD waarschijnlijk te lang actief en zou je lager moeten doseren.

Een andere vraag is of je wel wilt micro doseren. In geval van depressie bestrijding, burn-out, angst etc is een micro dosering slechts een medicijn die symptomen onderdrukt. Stel dat er door een slechte leefstijl een depressie ontstaat (kan door voeding komen). Als je dan door de LSD de depressie niet meer voelt, blijf je wel nog steeds slecht eten/leven en blijf je eigenlijk je lichaam stuk maken. Probeer dus ook als je wel gaat micro doseren te achterhalen waar je verbeterpunten kunnen liggen.

Is LSD geschikt voor psychedelische therapie?

LSD kan geschikt zijn voor psychedelische therapie, maar het heeft een heel rauw randje waar niet of minder last van hebt als je bijvoorbeeld psilocybine als middel gebruikt. LSD is dus niet de beste keuze als het gaat over een therapeutisch psychedelisch tripmiddel. Ik denk zelf wel dat een micro dosering tot kleine dosering LSD in combinatie met een hogere dosering paddo’s, magic truffels of psilocybine een positieve bijdrage kan leveren aan het therapeutische effect van triptherapie.

Wat zeggen andere gebruikers?

Wij zien zelf het meeste potentieel in psilocybine. Hieronder vindt u een afbeelding waarbij andere gebruikers is gevraagd wat ze van LSD en psilocybine vinden.

Wat wilt u?

Bent u van plan om te micro doseren met LSD of psilocybine of wilt u psychedelische therapie? Wij kunnen u adviseren waarbij we echt zo eerlijk mogelijk zullen zijn over de na en voordelen van de diverse tripmiddelen.

Heeft u vragen?

Wilt u eerst meer weten over wat we doen en wie we zijn? U kunt ons de oren van het hoofd vragen. Dit kan via de onderstaande mogelijkheden. Kies zelf een medium uit waar u zich goed bij voelt.

Openbare vragen via forum: Klik hier
Telefoon: +31640898455
Email: info@triptherapie.nl
Contactformulier: Klik hier
Facebook: Klik hier
Twitter: Klik hier

Wilt u de beste vorm van psychedelische therapie?

Wij zijn van mening dat psychedelische therapie veel beter werkt als alle neurotransmitters en hormonen in balans komen. Tijdens de aanmelding bij triptherapie kunnen wij via een neurotransmitter test al bekijken waar eventuele bottlenecks in het welzijn zitten. Uw gezondheid gaat meer dan alleen even een psychedelische trip maken. Wij geloven erin dat wij de beste vorm van psychedelische therapie aanbieden omdat we verder kijken dan alleen de geestelijke klachten. Het lichaam werkt namelijk samen met de geest en de geest met het lichaam.

Wij doen er dus alles aan om alle facetten van het bestaan aan te pakken en daarom adviseren wij ook onze klanten op basis voeding, beweging en supplementen. De gehele aanpak voor lichaam en geest zorgt voor de beste resultaten op korte en lange termijn. Doorgaans hanteren we bij de meeste klanten een schema die er als volgt uitziet:

 1. Aanmelding, neurotransmitter test en intake
 2. Advies over voeding beweging en supplementen op basis van punt 1
 3. Een periode van 2-3 weken voortgang bekijken van punt 2
 4. Een individuele psychedelische ceremonie (tenzij een groep extra nut of de voorkeur heeft)
 5. Nabespreking van de truffel ceremonie op dezelfde dag
 6. Na ongeveer 1-2 weken nogmaals contact

Wat anderen zeggen over triptherapie

Een verhaal van een klant kan vaak meer vertellen over wat wij doen dat dat wij over onszelf schrijven. Als u de recensies leest wordt u misschien ook meer duidelijk over wat onze aanpak inhoud en hoe het werkt.

Lees hier alle recensies van onze “klanten”

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie tegen depressie, angst, stress, burn-out en PTSS: Is LSD geschikt voor psychedelische therapie of micro dosering?

Lees hier meer over onze psychedelische therapie in combinatie met een behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

Andere namen voor psychedelische therapie: Ayahuasca, MDMA therapie, Truffel ceremonie, paddo ceremonie, psilocybine ceremonie.