Triptherapie: Psychedelische therapie via GGZ Nederland vanaf 2025

Achter de schermen

Triptherapie is onderdeel van een grotere beweging die de voordelen van psychedelische therapie wereldwijd onder de aandacht wilt brengen. Deze beweging bevat ook artsen, onderzoekers, juristen en ook medewerkers van de GGZ. Via het netwerk van deze beweging is duidelijk geworden dat bepaalde medewerkers van de GGZ verwachten dat psychedelische therapie onderdeel gaat worden van GGZ Nederland. Deze personen schatten dat dit pas per 2025 gaat gebeuren.

Goed nieuws

Het goede nieuws is uiteraard dat psychedelische therapie dan wordt gezien waar het voor staat. Het kan mensen echt zo veel beter helpen dan de nu bekende reguliere therapie. Een ander voordeel van deze erkenning is dat er wellicht een ruimere vergoeding in zit voor degenen die deze therapie ondergaat.

2025 is nog ver weg

Vanwege de voorzichtigheid van de GGZ in Nederland zullen mensen die nu in nood zijn te lang moeten wachten op zorg via de GGZ. Zelfs voor reguliere therapie is er nu zelfs een te lange wachtrij. Wij zullen indien mogelijk is samenwerken met de GGZ in Nederland zodra de GGZ daar open voor staat. Tot die tijd kunt u gebruik maken van onze diensten zonder dat het via de GGZ loopt.

Alternatieven psychedelische therapie

Als we kijken naar de alternatieven voor psychedelische therapie, dan kijken we dus naar andere opties die het ego oplossen. Het ego kan alleen oplossen als we geen “ik” ervaren. Dus geen “ik wil”, “ik moet”, “ik besta” en “ik moet overleven”. Als deze ego uitingen vervagen als we zijn voldaan en als we deel uitmaken van het geheel. Andere soorten therapie die soortgelijke ervaringen met meer moeite kunnen veroorzaken zijn bijvoorbeeld hypnotherapie, meditatie, ademhalingstherapie en EMDR. Ook krachttraining of spannende dingen doen waarbij de focus op het overleven op het moment ligt of 100% concentratie is vereist, zorgt voor een tijdelijk oplossen van het ego.

Wat kan jou helpen?

Ben je er al uit wat jou kan helpen om meer in het nu te leven waardoor er minder tijd is om oude pijn op te roepen of angst voor de toekomst? Misschien werkt een combinatie van therapie wel? Als het goed is weet je zelf het beste wat goed voor jou is nadat je alle informatie hebt opgenomen en verwerkt.

Kies je voor psychedelische therapie?

Kies voor jezelf en als je kiest voor psychedelische therapie is het handig om daar klaar voor te zijn. Het kan namelijk in het begin van een psychedelische sessie super intens en helend zijn. Wij staan in ieder geval klaar om het allerbeste resultaat samen met jou te behalen. Wij zien triptherapie als psychedelische therapie inclusief lifestylecoaching als overtreffende trap. Als we zowel het lichaam als de geest gezond krijgen dan werken deze twee synergetisch in een positieve spiraal.

Voorbeeld van een negatieve spiraal waarbij lichaam en geest elkaar verzwakken. Het kan ook een positieve spiraal worden.

Wij geloven er namelijk in dat een gezond lichaam zorgt voor een gezonde basis om ook psychisch gezond te zijn. Wij doen er dan ook alles aan om alle facetten van het bestaan aan te pakken en daarom adviseren wij ook onze klanten op basis voeding, beweging en supplementen. De gehele aanpak voor lichaam en geest zorgt voor de beste resultaten op korte en lange termijn. Doorgaans hanteren we bij de meeste klanten een schema die er als volgt uitziet:

  1. Aanmelding, neurotransmitter test en intake
  2. Advies over voeding beweging en supplementen op basis van punt 1
  3. Een periode van 2-3 weken voortgang bekijken van punt 2
  4. Een individuele psychedelische ceremonie (tenzij een groep extra nut of de voorkeur heeft)
  5. Nabespreking van de truffel ceremonie op dezelfde dag
  6. Na ongeveer 1-2 weken nogmaals een nabespreking

Wat anderen zeggen over triptherapie

Een verhaal van een klant kan vaak meer vertellen over wat wij doen dat dat wij over onszelf schrijven.

Lees hier alle recensies van onze “klanten”

Bent u nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Voordat u zich bij ons aanmeld kunt u het beste zo veel mogelijk leren over triptherapie. Triptherapie werkt namelijk het allerbeste als iemand er klaar voor is. Uiteraard staan wij voor u klaar indien u klaar bent om middels lichamelijke gezondheid en psychedelische therapie uw leven prettiger en gezonder te maken. U kunt van ons de beste persoonlijk dienstverlening verwachten die er is.

Lees hier meer over voor wie psychedelische therapie geschikt is

Heeft u vragen?

Wilt u eerst meer weten over wat we doen en wie we zijn? U kunt ons de oren van het hoofd vragen. Dit kan via de onderstaande mogelijkheden. Kies zelf een medium uit waar u zich goed bij voelt.

Openbare vragen via forum: Klik hier
Telefoon: +31640898455
Email: info@triptherapie.nl
Contactformulier: Klik hier
Facebook: Klik hier
Twitter: Klik hier

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie tegen depressie, angst, stress, burn-out en PTSS: Psychedelische therapie via GGZ Nederland vanaf 2025

Lees hier meer over onze psychedelische therapie in combinatie met een behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

Andere namen voor psychedelische therapie: Ayahuasca, MDMA therapie, Truffel ceremonie, paddo ceremonie, psilocybine ceremonie.