Triptherapie: Synesthesie en het overlopen van zintuigen tijdens psychedelische therapie


Synesthesie

Ieder mens heeft in heeft vijf verschillende soorten zintuigen. Bij synestheten (synesthesia) lopen die zintuigen in elkaar over, waardoor ze bijvoorbeeld kleuren kunnen ruiken of gevoel bij een persoon kunnen omzetten naar een kleur (aura).

Zie deze YouTube video voor meer uitleg over synesthesie.

Psychedelica en synesthesie

Tijdens een trip op basis van psychedelica kan synesthesie plaatsvinden. Dit komt omdat de prikkelgeleiding anders gaat werken. Tijdens een psychedelische trip kunnen bepaalde hersengebieden namelijk direct met elkaar communiceren. Bepaalde associaties kunnen visueel beelden geven, bijvoorbeeld het zien van de muziek. Een hallucinatie kan dus worden beïnvloedt door de sensorische input tijdens de trip. De trip is dus een combinatie van de verbinding met het onderbewustzijn in combinatie met associaties van de zintuigen.

Tijdens psychedelische therapie spelen kleuren, geuren, muziek en teksten een grote rol

Zintuigen stimuleren tijdens psychedelische therapie

Associaties oproepen tijdens een therapeutische psychedelische sessie is wat je wilt bereiken om tot oplossingen te komen die in het onderbewustzijn liggen. Geluiden, geuren, teksten en muziek hebben altijd een link of een plekje in het brein en het activeert de delen van het brein die we willen gebruiken om af te komen van psychische klachten. Deze kennis gebruiken wij tijdens onze psychedelische therapie.

Hoe wij de zintuigen stimuleren tijdens psychedelische therapie

Wij maken gebruik van de volgende technieken om de zintuigen te prikkelen en ze te laten samenwerken om zo associaties op te roepen die wat kunnen betekenen:

 1. Aromatherapie (met geuren)
 2. Kleurentherapie (met gekleurde lampen)
 3. Muziek (Speciaal voor psychedelische therapie)
 4. NLP (Woorden met een bepaalde koppeling t.b.v. therapie)
 5. Een gevoelsmatige aanwezige tripcoach in afwisseling met afstandig aanwezig

Triptherapie is meer dan alleen psychedelische therapie

Het bovenstaande verhaal gaat alleen over wat we tijdens een psychedelische sessie doen. Er valt echter nog meer voordeel uit een psychedelische trip te halen. De voorbereiding van de trip is vele malen belangrijker dan wat men zou verwachten.

Wij geloven er namelijk in dat een gezond lichaam zorgt voor een gezonde basis om ook psychisch gezond te zijn. Wij doen er dan ook alles aan om alle facetten van het bestaan aan te pakken en daarom adviseren wij ook onze klanten op basis voeding, beweging en supplementen. De gehele aanpak voor lichaam en geest zorgt voor de beste resultaten op korte en lange termijn. Doorgaans hanteren we bij de meeste klanten een schema die er als volgt uitziet:

 1. Aanmelding, neurotransmitter test en intake
 2. Advies over voeding beweging en supplementen op basis van punt 1
 3. Een periode van 2-3 weken voortgang bekijken van punt 2
 4. Een individuele psychedelische ceremonie (tenzij een groep extra nut of de voorkeur heeft)
 5. Nabespreking van de truffel ceremonie op dezelfde dag
 6. Na ongeveer 1-2 weken nogmaals een nabespreking

Wat anderen zeggen triptherapie

Een verhaal van een klant kan vaak meer vertellen over wat wij doen dat dat wij over onszelf schrijven.

Lees hier alle recensies van onze “klanten”

Bent u nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Voordat u zich bij ons aanmeld kunt u het beste zo veel mogelijk leren over triptherapie. Triptherapie werkt namelijk het allerbeste als iemand er klaar voor is. Uiteraard staan wij voor u klaar indien u klaar bent om middels lichamelijke gezondheid en psychedelische therapie uw leven prettiger en gezonder te maken. U kunt van ons de beste persoonlijk dienstverlening verwachten die er is.

Lees hier meer over voor wie psychedelische therapie geschikt is

Vragen?

Wilt u eerst meer weten over wat we doen en wie we zijn? U kunt ons de oren van het hoofd vragen. Dit kan via de onderstaande mogelijkheden. Kies zelf een medium uit waar u zich goed bij voelt.

Openbare vragen via forum: Klik hier
Telefoon: +31640898455
Email: info@triptherapie.nl
Contactformulier: Klik hier
Facebook: Klik hier
Twitter: Klik hier

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie tegen depressie, angst, stress, burn-out en PTSS: Synesthesie en het overlopen van zintuigen tijdens psychedelische therapie

Lees hier meer over onze psychedelische therapie in combinatie met een behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

Andere namen voor psychedelische therapie: Ayahuasca, MDMA therapie, Truffel ceremonie, paddo ceremonie, psilocybine ceremonie.