Triptherapie: Unlock creativiteit met psychedelica, meditatie en dromen

De droomstaat maakt creatief

De beste ideeën die verder gaan dan de dingen de we al kennen worden vaak in een staat van verbeelding of de droomstaat gecreëerd. De REM-slaap staat ook bekend als de droomslaap: de fase van de nacht waarin we vooral dromen. Tijdens de non-REM-slaap verwerken de hersenen voornamelijk informatie die je overdag hebt opgenomen. In de laatste fase, de REM-slaap, gaan je hersenen met die informatie aan de slag: ze maken nieuwe verbindingen, zonder dat daar logica bij komt kijken. Dit alles gebeurt onder invloed van onze lichaamseigen (psychedelische) neurotransmitters. Door die nieuwe verbindingen kom je op nieuwe ideeën, die zich vaak uiten door middel van dromen. Helaas vergeten we die dromen te vaak om er echt goed gebruik van te maken.

Gebruik technieken die op dromen lijken

Met meditatie technieken kunnen we ook in een droomstaat komen. Door te doen alsof we slapen en dromen komen er ook lichaamseigen “psychedelica” vrij die er voor zorgen dat je nieuwe verbindingen kan aanmaken waardoor het creatieve proces wordt aangewakkerd. Buiten de “box” denken wordt makkelijker.

Psychedelica is dromen tijdens het wakker zijn

Psychedelica is een krachtig hulpmiddel die de natuur ons heeft gegeven. Psychedelica stelt ons in staat om exogeen een droomstaat toe te dienen, terwijl we kunnen spelen met de dosering. Van een superlage microdosering, waarbij creativiteit lichtelijk wordt geactiveerd terwijl je niet aan het hallucineren bent, tot aan een dosis die hoger is dan dat het lichaam zelf doorgaans kan aanmaken. Je zou denken dat de allerhoogste dosering de meeste creativiteit aanwakkert, maar dat weten we nog niet zeker. Voor nu lijkt het er op dat een middelhoge tot hoge dosering de meeste creativiteit oplevert aangezien de hoogste dosis, de heroic dose, over het algemeen minder goed wordt begrepen.

Creativiteit of therapie?

Bij triptherapie zetten we psychedelica voornamelijk in voor de therapeutische effecten. Creativiteit stimuleren via meditatie of psychedelica heeft indirect ook een therapeutische waarde. De kracht zit hem namelijk in het nabootsen van een goede slaap (op biochemisch vlak). De nieuw aangemaakte hersenverbindingen zorgen voor creativiteit en dat maakt het brein gezonder middels het hormoon BDNF. BDNF repareert en maakt nieuwe zenuw/hersencellen aan. Nu kan je buiten goede slaap, meditatie en psychedelica ook via voeding BDNF verhogen, maar de meeste brede aanpak werkt altijd het beste.

Lees hier meer over BDNF

Zoek je een tripsitter of wil je psychedelische therapie?

Met welke reden wil jij onder begeleiding een psychedelische reis maken naar het creatieve onderbewuste? Bij ons kunt u kiezen uit triptherapie waarbij we kijken naar uw lichamelijke en geestelijke gezondheid om u zo goed mogelijk en holistisch te helpen. Een andere optie is om als tripsitter in te huren zodat we er voornamelijk zorgen dat het een veilige ervaring wordt.

Triptherapie informatie | Tripsitter informatie

Ook leuk om te zien

Naast een hoop bekende mensen zoals Bill Gates, Steve Jobs, muziekproducenten en kunstenaars, zijn er talloze gevallen bekend van uitvindingen die zijn gedaan met dank aan psychedelica. Wil jij de verhalen van andere bekende mensen zien en horen? Bekijk dan eens Have a Good Trip op Netflix.

Lees hier meer over Have a Good Trip en andere Netflix producties

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie tegen depressie, angst, stress, burn-out en PTSS: Unlock creativiteit met psychedelica, meditatie en dromen

Lees hier meer over onze psychedelische therapie in combinatie met een behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

Andere namen voor psychedelische therapie: Ayahuasca, MDMA therapie, Truffel ceremonie, paddo ceremonie, psilocybine ceremonie.