Therapie met magic mushrooms

Met mushroom therapie wordt doorgaans een psilocybine sessie bedoelt. In Nederland kan je deze mushroom therapie dus alleen legaal doen als je de psilocybine magic truffels gebruikt die anders zouden uitgroeien tot paddo’s. De werking van paddo’s, truffels en psilocybine is voor 99% hetzelfde zolang het gehalte werkzame stoffen maar gelijk zijn. De dosering speelt namelijk een hele belangrijke rol als het gaat om de effecten.

Wat gebeurt er tijdens de mushroom therapie?

Na het binnen krijgen van met name psilocine en psilocybine van magic truffels of de magic mushrooms worden bijna al deze stoffen omgezet naar psilocine en op psilocine lijkende stoffen (analogen). Psilocine lijk erg op serotonine en psilocine zal zich daarom ook verbinden met receptoren in het brein die op serotonine werken. Door de verandering van de stimulatie van deze receptoren verandert de perceptie, de werking van het brein en zijn een hoop mensen beter om veranderingen te maken die als therapeutisch worden benoemd.

Triplevels geven de sterkte aan

Er zijn 5 triplevels die aangeven hoe intens een psychedelische trip is. Hieronder een korte beschrijving van elk level:

  1. Level 1 (Low dose): Tijdens dit level verdwijnen de negatieve gevoelens van een serotonine depressie. Muziek klinkt dieper, kleuren worden helderder en de omgeving wordt meer tastbaar. Men is meer open en sociaal betrokken en begint open en eerlijk te worden tegen anderen en zichzelf1.
  2. Level 2 (Low dose): Fellere beleving van kleuren, visuele effecten zoals het bewegen en “ademen” van objecten, muren etc. Met gesloten ogen kunnen 2-dimensionale patronen worden waargenomen1.
  3. Level 3: Dit is de middelste triplevel van de 5 triplevels2. Erg duidelijk waarneembare visuele effecten, alles lijkt verbogen of vervormd. Patronen kunnen worden gezien op muren, objecten, gezichten etc. Milde hallucinaties, zoals het effect van stromende rivieren in houtnerven of andere structuren. Enige verwarring van de zintuigen, bijvoorbeeld het zien van geluid als kleur etc. Tijd vervormt waardoor alles zich in het “nu” lijkt af te spelen. Vanaf dit level is het al goed mogelijk om verbinding te maken met het onderbewuste brein, terwijl dit nog heel goed te sturen is. In het onderbewuste kunnen angsten zitten die stress opleveren zonder dat men dat bewust doorheeft. Dit level is handig om die angsten uit het onderbewuste te bestrijden. Angsten zijn vaak afkomstig uit het verleden en/of de toekomst. Deze angsten zijn voor het nu niet reëel en de acceptatie is tijdens dit triplevel mogelijk
  4. Level 4: Sterke hallucinaties, zoals objecten die overgaan in andere objecten (morphen). Waarneming van het ego vervaagt, objecten kunnen bijvoorbeeld tegen je gaan praten of je voelt tegenstrijdige dingen tegelijkertijd. Enig verlies van de realiteit, tijd wordt een onbegrijpbaar begrip. Mogelijke ervaring van uittreding uit het lichaam (out of body experience). Vermenging prikkels van verschillende zintuigen. Vanwege het egoverlies en daarbij het verlies van zelfbescherming is men tijdens deze fase hard maar eerlijk over zichzelf. Problemen kunnen geadresseerd worden en een plek krijgen. De connectie met het onderbewuste is bij dit triplevel heel hoog waardoor er heel veel geleerd kan worden over wie iemand is, terwijl het lijkt alsof het om een ander gaat vanwege het egoverlies..
  5. Level 5: Dit is de hoogste triplevel die er is. Trippers noemen de trip ervaringen vaak mystiek, de mooiste ervaring van hun leven of juist beangstigend. Het is niet verstandig om meteen triplevel 5 te gaan doen zonder ervaring met psychedelica1.

Het is belangrijk om te weten dat de intensiteit van een trip afhankelijk is van persoonlijke gevoeligheid, karakter, stemming, het middel en de dosis.

Hoe kom je in aanmerking voor een mushroom therapie?

Bij Triptherapie kan je terecht voor individuele of groepssessies. Om gebruik te maken van hun diensten, kunt u de eerste stap zetten door vrijblijvend de intake in te vullen op hun website. Na het beoordelen van de intake op veiligheid krijgt u een advies voor een psychedelicum en dosering. In de e-mail met het eerste advies wordt uitgelegd hoe u een sessie kunt boeken via hun reserveringssysteem.

Ze bieden hun diensten aan op de locatie van de klant en op hun eigen locaties. Bij de diensten op locatie komen hun begeleiders in elk hun eigen werkgebied naar een woonadres, vakantiewoning, hotel of private Airbnb. Meer informatie over de mogelijkheden zijn hier te vinden:

Diensten en prijzen | Intake starten | Contact Triptherapie | Individuele sessies | Groepsceremonies