Triptherapie: Filmsuggesties vooraf psychedelische sessies

De voorbereiding van triptherapie

Naast de adviezen ten behoeve de verbetering van de neurochemie (supplementen, voeding en beweging) geven we ook lees en kijktips. Door het opnemen van bepaalde informatie ontstaan er bepaalde ideeën. Deze ideeën zijn als het ware zaadjes die kunnen ontspruiten tot een inzicht tijdens een psychedelische sessie. Het bekijken van bepaalde films kan dus een sterk effect hebben op de uitkomst van een psychedelische trip.

My Octopus Teacher

Een film die we graag met iedereen delen, ook al ga je geen psychedelische sessie doen, is de documentaire ‘My Octopus Teacher’. Welke boodschappen kan jij halen uit deze film die nuttig kunnen zijn bij psychedelische therapie?

Trailer:

Bekijk hier My Octopus Teacher op Netflix

Andere kijksuggesties

We hebben eerder een overzicht gemaakt met Netflix films die gaan over psychedelica. Hierbij nogmaals de opsomming van deze andere suggesties.

Heal

Heal gaat niet over psychedelica, maar wel over het zelfhelende effect dat ons lichaam heeft. Het zelfhelende effect kan actief worden als stress en angst worden verlaagd en psychedelica kunnen daar bij helpen. Psychedelica werken vaak beter dan alle genoemde alternatieve methoden. Desondanks psychedelica niet worden genoemd is Heal toch interessant om te bekijken.

Klik hier voor Heal op Netflix

The Last Shaman

Depressie en zelfmoord voorkomen door een ayahuasca ceremonie te doen met zeer veel voorbereiding in de jungle. Ayahuasca is in Nederland niet legaal, maar het is te vergelijken met een hoge dosis psilocybine (truffels). Deze film is een mooi voorbeeld hoe psychedelica levens kan redden.

Klik hier voor The Last Shaman op Netflix

The Goop Lab

De rest van Goop Lab bevat een hoop onzin en zal met een korrel zout genomen moeten worden echter tijdens aflevering 1 zien we wel iets interessants. Tijdens aflevering 1 van seizoen 1 van Goop Lab with Gwyneth Paltrow zien we een gedeelte van een magic mushroom healing. Ondanks dat elke ceremonie er anders uit ziet en wij niet zo’n fan zijn van de getoonde ceremonie, geeft de aflevering wel aan wat de helende krachten zijn van psilocybine (paddo’s) tijdens een therapeutische setting.

Klik hier voor Gooplab op Netflix

The Sunshine Makers

The Sunshine Makers gaat over de psychedelica LSD. Het gaat niet zo zeer over de helende krachten van LSD, maar meer over de historie van LSD en de counter-beweging in de jaren 60.

The Mind Explained

The Mind Explained op Netflix is volgens ons de beste voorbereiding en de meest informatieve serie als het gaat om de werking van het brein en psychedelica. Seizoen 1 bevat 5 afleveringen en ze zijn allemaal de moeite waard! Van hoe het geheugen werkt en waarom we dromen ga je verder naar welke delen van het brein stress en angst veroorzaken. Na die eerste 3 afleveringen leer je daarna hoe je met mindfulness en psychedelica het zelfherstellende vermogen van het lichaam kan activeren. Als je niet veel tijd over hebt… vergeet de eerdere tips en kijk alleen The Mind Explained!

Klik hier voor The Mind Explained op Netflix

Have a Good Trip: Adventures in Psychedelics

Hoewel er meerdere psychedelische verhalen door (semi-) bekendheden worden verteld gaat deze documentaire voornamelijk om LSD en psilocybine houdende paddenstoelen. LSD voert de boventoon. Het is niet zo zeer een educatieve documentaire, hoewel het einde van de film een educatieve waarde had. Deze documentaire is voornamelijk vermakelijk bedoeld en dat is deze dan ook.

Klik hier voor Have a good trip Netflix.

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie tegen depressie, angst, stress, burn-out en PTSS: Filmsuggesties vooraf psychedelische sessies

Lees hier meer over onze psychedelische therapie in combinatie met een behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

Andere namen voor psychedelische therapie: Ayahuasca, MDMA therapie, Truffel ceremonie, paddo ceremonie, psilocybine ceremonie.